Star-Tech Innovation (Noul program Start – UP Nation)​

Conform Planului national de relansare economica, Programul Star-Tech Innovation Romania are că obiectiv finantarea start-up-urilor inovative. Se vor acorda granturi de o valoare estimata la 42000 euro. Pentru moment nu se cunoaste valoarea totala a bugetului pentru aceasta linie de finantare nerambursabila, dar Guvernul estimeaza ca vor beneficia circa 7000 de noi IMM-uri.

Beneficiari: aproximativ 7000 de noi IMM-uri

Guvernul a anunțat lansarea programului Star-Tech Innovation (Noul program Startup Nation), in cadrul documentului „Planul Național de Investitii si Relansare Economica – Iulie 2020.

Obiectivul schemei este finanțarea start-up-urilor inovative prin granturi de o valoare estimată la 42.000 euro. Beneficiari: aproximativ 7000 de noi IMM-uri  prin programul StarTech Innovation.

Programul Start-Up Nation isi schimba numele în Star-Tech Innovation si isi creste bugetul fata de alocarea din Legea bugetului de stat pe anul 2020. Astfel, se vor acorda fonduri nerambursabile de pana la 42.000 de euro

VALOAREA NERAMBUSABILA

Finantarea de la stat este in valoare de 200.000 lei reprezentand 100 %. Contributia beneficiarilor de proiecte este 0 lei. Cheltuiala cu TVA-ul aferenta este eligibila in cadrul programului STAR TECH INNOVATION.

MODUL DE DECONTARE

Pentru decontarea proiectului se vor folosi ambele variante de decontare:  „Cerere de plata” si „Cerere de rambursare”

„Cerere de plata” – presupune livrarea echipamentelor de catre furnizor pe baza unei facturi cu plata la termen. Termenul de incasare este de 45 zile.

„Cererea de rambursare” – este de doua feluri, din surse proprii sau prin creditul punte.

CHELTUIELILE ELIGIBILE

Aplica pentru STAR-TECH INNOVATION