Programul Regional Centru 2021-2027

fabrica modernizata

Apelul pentru Programul REGIONAL CENTRU 2021 – 2027 este de tip competitiv, cu termen limită de depunere a cererilor de finanțare, depunerea dosarelor fiind pe data de 29 septembrie 2023, ora 12:00.

Bugetul alocat este de 81.016.706 euro

❗️ În cadrul acestui apel de proiecte, pragul de excelență este de minim 80 puncte (grila de evaluare). Proiectele care  au obținut acest prag și care se încadrează în alocarea financiară vor intra direct în etapa de contractare, în ordinea depunerii cererilor de finanțare (primul venit – primul servit).

La Alphagan avem experiență și pe alte programe de finanțare cu același criteriu de departajare, ultimile dintre acestea fiind măsura 4.1.2 Agri-Food pe care am obținut finanțare pentru 20 fermieri și PNRR C12-Sănătate, program pe care am obținut finanțare pentru 30 cabinete medicină de familie.

Condiții de eligibilitate:

Societăți înregistrate înainte de 2022 din Regiunea Centru (județele Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu

 • microîntreprinderi  (maxim 9 angajati) din mediul urban
 • întreprinderi mici și mijlocii din mediul urban și rural
  • care au înregistat profit în 2022 sau în 2019
  • care nu au avut activitatea suspendată în anul curent și în 2022
  • care au încheiat anul fiscal precedent, resp. 2022 cu un număr mediu de minim 3 salariați sau are cel puțin 3 salariați cu normă întreagă pe perioadă nedeterminată, la data depunerii cererii de finanțare.

Valoarea finanțării nerambursabile solicitate:

 • minim 250.000 euro
 • maxim 1.500.000 euro
Intensitatea maximă a ajutorului de stat (%) *(diferenta pana la 100% reprezentand cofinantarea solicitantului)
Tip IMM Alba Brașov Covasna Harghita Mureș Sibiu 
Micro / Mică 70 60 60 60 70 60 
Mijlocie 60 50 50 50 60 50 

Activități eligibile:

Proiectul trebuie să cuprindă, în mod obligatoriu, o investiție inițială, respectiv o investiție în active corporale și necorporale, legată de:

 • crearea unei unități noi
 • extinderea capacității unei unități existente
 • diversificarea producției unei unități prin produse/servicii care nu au fost fabricate/prestate anterior în unitate
 • schimbarea fundamentală a procesului general de producție al unei unități existente

A. Tipuri de investiții eligibile prin ajutor de stat regional

 • achiziția de echipamente, tehnologii, utilaje, inclusiv tehnologii inovative și investiții în spațiile de producție/prestare servicii aferente, în vederea îmbunătățirii capacităților tehnice;
 • achiziția de active corporale și necorporale care se referă la investiții în procese de producție ecologice și utilizarea eficientă a resurselor în IMM-uri

B. Investiții finanțabile prin ajutor de minimis

Instruirea angajaților 

 • Activități de consultanță, proiectare și asistență tehnică
 • Informarea și publicitatea proiectului – maxim 7500 lei
 • Activitatea de audit financiar extern în limita a 5000 lei / trimestru (fără TVA) aferente activităților ce pot fi auditate în trimestrul respectiv

Lista codurilor CAEN eligibile o găsești aici.

Vezi ghidul solicitantului.

 

  4 thoughts on “Programul Regional Centru 2021-2027

  1. Buna ziua .

   Este eligibila construirea unui spatiu de productie ( hala + anexe aferente – vestiare si grupuri sanitare pt angajati , spatiu tehnic termosanitar…) ? Domeniul : tamplarie lemn – productie mobilier , scari interioare , usi ferestre din lemn ….si alte elemente din lemn

   Daca da , as fi interesat de acest program de finantare .

   Multumesc.

   1. Buna ziua,
    Este eligibila construirea unui spatiu de productie insa nu sunt eligibile proiectele care bugeteaza exclusiv realizarea de lucrări de construcție.
    De asemenea, cf. ghidului, cheltuiala aferenta constructiei, nu trebuie sa depaseasca 50% din valoarea ce reprezinta investitia de baza a proiectului. Deci daca vreti sa achizitionati si alte echipamente/ utilaje de minim valoarea constructiei, se poate.

   1. Buna ziua, este eligibila construirea unui spatiu de productie insa nu sunt eligibile proiectele care bugeteaza exclusiv realizarea de lucrări de construcție.
    De asemenea, cf. ghidului, cheltuiala aferenta constructiei, nu trebuie sa depaseasca 50% din valoarea ce reprezinta investitia de baza a proiectului. Deci daca vreti sa achizitionati si alte echipamente/ utilaje de minim valoarea constructiei, se poate.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  S-ar putea să îți placă