Programul regional Vest micro 2021 – 2027

fabrica modernizata

Microintreprinderile din regiunea Vest vor putea obține noi ajutoare din fonduri europene și de la bugetul de stat ce totalizează 36,33 milioane de euro conform celor 2 Ghiduri ale solicitantului lansate (Servicii si Productie).

Granturile sunt de min. 30.000 – max. 200.000 euro pentru microintreprinderile care solicita finantare pentru activitati de Productie si min. 30.000 – max. 120.000 euro pentru microintreprinderi care solicita finantare pentru domenii din zona Serviciilor, conform codurilor CAEN elgibile, mentionate in cele doua anexe atasate.

Granturile maxime, 120.000 si respectiv 200.000 euro, pot fi solicitate doar de catre solicitanți care au obținut venituri  din codul CAEN relevant mai mari de 30%  din cifra de afaceri. Daca acest procent este sub pragul de 30% sau nu au  obținut deloc venituri din codul CAEN relevant în  anul anterior depunerii cererii de finanțare, valoarea maxima se ajusteaza la 60.000 euro pentru orice solicitant. 

Banii sunt destinați microîntreprinderilor (sub 10 angajați si 2 milioane euro cifra de afaceri) din cele 4 județe ale Regiunii Vest:

  • Timiș – cofinantare 24%
  • Arad – cofinantare 17%
  • Hunedoara – cofinantare 10%
  • Caraș-Severin – cofinantare 10%

Firmele beneficiare vor trebui să îndeplinească urmatoarele conditii de eligibilitate:

– solicitantul are vechime de minim 1 an fiscal integral și cu sediul social în Regiunea Vest sau care dețin un sediu secundar/punct de lucru în Regiunea Vest înregistrat la ONRC cel târziu la data de 31.12.2021;

– nu se afla in dificultate si a înregistrat profit din exploatare în anul fiscal anterior depunerii cererii de  finanțare  

– solicitantul nu are obligații de plată neachitate în termen, către bugetul de stat și cel local pentru sediul social și toate punctele de lucru, în ultimele 12 luni și nu are fapte înscrise în cazierul fiscal legate de cauze referitoare la obținerea şi utilizarea fondurilor europene şi/sau a fondurilor publice naționale

solicitantul nu a avut activitatea suspendată temporar  în anul curent depunerii cererii – 2023 și în anul fiscal anterior-2022.

Se includ direct în etapa de contractare proiectele care au obținut minim 75 puncte, in cazul activitatilor de Productie si minim 80 puncte pentru cele din zona Serviciilor, în ordinea depunerii (primul venit – primul servit), depunerea fiind in data de  01.11.2023, ora 08:00, in platforma MySmis2021.

Atasat, regasiti Ghidul pentru Producție sau Servicii alături de Codurile CAEN eligibile pentru Producție sau Servicii, dar și Grilele de evaluare tehnică și financiară pentru Apelul 1 și Apelul 2.

Avem experienta pe alte programe de finantare cu acelasi criteriu de departajare, ultimile dintre acestea fiind masura 4.1.2 Agri-Food pe care am obtinut finantare pentru 20 fermieri si PNRR C12-Sanatate, program pe care am obtinut finantare pentru 30 cabinete medicina de familie.

    Lasă un răspuns

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    S-ar putea să îți placă