Fonduri UE de digitalizare IMM

Cu doar trei săptămâni înainte de înscrieri, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a emis ordinul 71/2023 prin care modifică regulile de finanțare prevăzute în ghidul solicitantului.

Este vorba despre apelul de proiecte numărul 1 – Digitalizarea IMM-urilor – prin care întreprinderile puteau primi granturi până la 100.000 Euro pe care să-i folosească pentru adoptarea tehnologiile digitale, apel aferent Investiției I3 – Scheme de ajutor pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență al României (PNRR).

Deși finanțarea, a cărei ghid oficial a apărut pe 15 decembrie 2022, a fost înființată în anul 2020 este modificată cu doar trei săptămâni înainte de perioada depunerii proiectelor, programată între 01.02.2023, ora 10.00 – 31.03.2023, ora 24:00.

Ce se modifică?

 1. Pe lista codurilor CAEN aferente domeniilor de activitate considerate prioritare la nivel național și pentru care se primește punctaj mare, s-au introdus noi domenii:
  • Cod CAEN 7911 – Activitati ale agentiilor turistice,
  • Cod CAEN 7912 – Activitati ale tur-operatorilor.
 2. Ordinul subliniază totodată că opt domenii CAEN de IT (6201 – activități de realizare a software-ului la comandă sau 6202 – consultanță IT ) ”sunt considerate coduri CAEN neeligibile la finanțare în cadrul acestui apel de proiecte”. Cu toate acestea, firmele care au autorizat vreunul dintre aceste coduri CAEN, pot să obțină finanțare pe un cod CAEN eligibil. Condiția fiind ca în etapa de contractare, să aducă un raport sau o adresă emisă de un expert contabil membru CECCAR, ori consultant financiar membru CAFR, prin care să ateste că în anul 2021 nu a avut nicio încasare pe vreun cod CAEN de IT neeligibil

Ordinal MIPE 71/2023 aduce mai multe modificări și clarificări la Ghidul solicitantului, acestea fiind cerute și de consultații pentru atragere de finanțări, pentru că unele prevederi ale ghidului lăsau loc de interpretări.

Aplică folosind formularul de mai jos:

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  S-ar putea să îți placă